Houten meubels schoonmaken: 3 handige tips!

Houten meubels schoonmaken: 3 handige tips!
Houten meubels zijn prachtig. Ze stralen warmte en gezelligheid uit en voegen karakter toe aan elke kamer. Helaas kun je er donder op zeggen dat er vroeg of laat vlekken en kringen in komen. Hoe krijg je ze dan weer schoon? In dit artikel delen we 3 tips om jouw meubels weer te laten stralen.

Tip 1: Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is een bekend schoonmaakmiddel dat je ook prima voor het schoonmaken van houten meubels kunt gebruiken. Doe een scheutje schoonmaakazijn en een emmer warm water, meng goed en breng aan op een doek. Wring de doek dan goed uit zodat hij niet te nat is en wrijf de vlek voorzichtig schoon. Herhaal indien nodig en laat de plek drogen. Betreft het een meubel van eikenhout? Meng dan een deel schoonmaakazijn met drie delen olijfolie en wrijf je houten meubels in met een zachte doek. Laat dit vervolgens een paar minuten intrekken en wrijf dan droog met een schone doek.

Tip 2: Groene Zeep

Ook groene zeep is een prima middeltje voor het schoonmaken van houten meubelen, dit werkt voornamelijk goed bij teakhout. Doe een scheutje groen zeep in een emmer warm water en maak er je houten meubel mee schoon.

Tip 3: Soda

Soda staat bekend om zijn krachtige reinigende eigenschappen en is geweldig voor het schoonmaken van vlekken op houten meubels. Voeg wat soda toe aan een emmer warm water en maak er je houten meubel mee schoon.

Wacht niet te lang met houten meubels schoonmaken

Met deze 3 tips houd je jouw houten meubels langer mooi. Onthoud dat hoe eerder je reageert op vlekken, hoe gemakkelijker ze te verwijderen zijn. Hopelijk werken deze tips voor jou en kun je nog jarenlang van je prachtige houten meubels genieten. Misschien ook interessant: Een Chesterfield bank aanschaffen