Een Chesterfield bank aanschaffen

Classic loft black interior with wood panel, chesterfield couch, carpet, flowers, coffee table and windows. 3d render illustration mock up.

Ben jij in het bezit van een echte Chesterfield bank? Dan is een felicitatie op zijn plaats. Er zijn geen banken die beter zitten dan deze Chesterfields. Er zijn ook amper banken die zo herkenbaar zijn. Spreken we van Chesterfield dan hebben we het overigens niet over een merk, maar een stijl. Dat betekent dus dat iedereen Chesterfield producten kan en mag maken. 

Chesterfield is meer dan een merk, het is een stijl

Daarmee is meteen een probleem rondom de Chesterfield bank benoemd. Omdat de naam niet beschermd is, mag iedereen een bank maken die lijkt op een iconische Chesterfield, maar dat bepaalt niet is. Daarom is het zeer verstandig om nooit een dergelijke bank te kopen zonder dat je de bank gevoeld hebt en er op gezeten hebt. Er zijn namelijk nogal wat banken in omloop die je voor een prikkie koopt en die weliswaar op Chesterfield lijken, maar van inferieure kwaliteit zijn. Een echte Chesterfield is altijd van de beste kwaliteit. De banken zijn amper af te krijgen.

De bruine bank met knopen aan de voorkant

Een echte Chesterfield bank is die bruine bank met knopen aan de voorkant. Althans, zo zullen de meeste mensen een Chesterfield beschrijven. Wat het verschil maakt is het gebruik van alleen de beste materialen en het ongekende zitcomfort. Een echte Chesterfield behoudt altijd zijn waarde. Ook al is de bank oud, je zult altijd verrast zijn door de hoge inruilwaarde die de bank heeft en houdt. Ondertussen heeft de bank zich uiteraard wel ontwikkeld. Er zijn er die geen knopen meer, hebben maar banen en bekend zijn ook de uitvoeringen met grotere kussens. 

De eerste bank dateert uit de negentiende eeuw

De eerste Chesterfield bank werd ontwikkeld in de negentiende eeuw. De eerste modellen zijn er nu nog en krijgen zelfs nu nog een prominente plek in de meest moderne inrichtingen. Het zegt alles over het werk van de ontwerpers uit die tijd. Zij hebben iets neergezet dat blijvend is en nog steeds over uitstraling beschikt. Die uitstraling is samen met het zitcomfort toch wel wat de bank zo onderscheidend maakt. Traditioneel is een Chesterfield gemaakt van leer. Tegenwoordig zijn er echter ook wel uitvoeringen van stof. 

Iedereen zit graag op een Chesterfield bank

Je herkent een echte Chesterfield bank zeker ook aan de grove uitstraling en de meer ronde vormen. Ook de leuningen voor de armen en de rug buigen naar buiten af. Bij replica’;’s is dat lang niet altijd het geval. En zo kun je al snel de echte Chesterfield onderscheiden. Een echte Chesterfield behoudt zijn waarde, hoe vaak de kussens ook worden en hoe moeilijk de knopen het ook lijken te hebben. De bank is veelzijdig en past in elk interieur. Bovendien is het een bank waar iedereen graag in zit. 

Een Chesterfield bank doe je nooit meer weg

Kop je een echte Chesterfield bank, dan koop je iets waaraan je jarenlang plezier zult beleven. Je koopt iets dat je eigenlijk niet meer van de hand doet en dat later door je kinderen overgenomen worden. Een Chesterfield koop je en houd je. Die doe je nooit meer weg.