Tips bij een gladde vlonder

Tips bij een gladde vlonder

Gladde vlonder? Volg deze tips op!

Als er iets is wat uw tuin een fijne warme uitstraling geeft, dan is het wel een mooie vlonder. Een nadeel van een vlonder kan alleen zijn dat deze erg glad kan worden. Dit komt vaak mede door groene aanslag. Gelukkig krijgt u in dit blog wat tips van ons voor wat u kunt doen bij een gladde vlonder.

Gebruik géén hogedrukreiniger

Vaak pakken mensen in deze situatie snel de hogedrukreiniger erbij. Dat raden wij echter af in het geval van een tuin vlonder. Uw vlonder wordt dan wel snel en effectief schoon, maar het hout van de planken begint kleine beschadigingen te krijgen hierdoor. Hierdoor wordt de vlonder poreus, wat een averechts effect heeft. Groene aanslag keert dan namelijk sneller terug.

Schoonmaken met water

Veeg uw vlonder regelmatig met een bezem en gebruik daarna warm water, warmer dan 65 graden celcius. U doodt dan namelijk meteen eventuele algen die voor groene aanslag zorgen. Zo voorkomt u dat groene aanslag uw vlonder glad maakt.

Bladeren verwijderen

Vooral in het najaar, als de bladeren van de bomen vallen, kunnen deze voor veel problemen zorgen. Als u de blaadjes namelijk op uw vlonder laat liggen, kunnen ze door regen en andere neerslag vastkoeken. Dit kan een vlonder spekglad maken. Zorg er dus voor dat u regelmatig de bladeren goed verwijdert van uw vlonder.

Antislip beits

Er is een speciale antislip beits verkrijgbaar die ervoor zorgt dat vlonders minder snel glad worden. De antislip beits bevat namelijk kleine, onzichtbare bolletjes die een antislip effect hebben.

Aanslagreiniger

Naast het verwijderen van aanslag wilt u natuurlijk ook nieuwe aanslag zoveel mogelijk voorkomen. Zo zorgt u ervoor dat u niet de hele tijd aan de gang blijft. Met aanslagreiniger voorkomt u nieuwe groene aanslag en daarmee een gladde vlonder.

Meer lezen

Wilt u meer lezen over wonen, tuin en interieur? Bekijk dan eens wat meer van onze interessante blogs.