Pebble vloer- en wandbekleding

Pebble vloer- en wandbekleding

Haal buiten naar binnen met pebbles

Wilt u graag buiten wat meer naar binnen halen? Dat doet u met pebbles als vloer- en wandbekleding. Pebbles zijn mozaïektegels die uw interieur een moderne, maar ook mediterrane uitstraling geven. Het zijn natuurlijke stenen die niet alleen makkelijk te leggen zijn, maar ook eenvoudig in onderhoud zijn. In dit blog leest u alles over pebbles!

Wat zijn pebbles?

Met pebbles haalt u natuurlijke en onbewerkte kiezelsteentjes in huis die u kunt gebruiken als wand- en vloerdecoratie. Dieze pebbles vormen zich op de bodem van rivieren waar het stromende water ervoor zorgt dat de scherpe kantjes verdwijnen. Hierdoor krijgen ze hun mooie ronde vorm. Hier komt dus geen mens aan te pas! Pebble vloer- of wanddecoratie wordt aangebracht op flexibele matjes die u eenvoudig aan uw vloer of wand vast maakt. U ziet pebbles vaak in badkamers, maar ze zijn ook zeker goed te gebruiken in moderne woonkamers. In combinatie met bijvoorbeeld een betonlook of houten elementen komen pebbles vooral goed tot hun recht.

Een pebble vloer

Met een pebble vloer haalt u de natuur in huis. Omdat een pebble vloer voor de volle 100% een natuurproduct is, is geen pebble vloer hetzelfde. Daarnaast zijn pebble stenen in diverse kleuren, soorten, maten, modellen en patronen te krijgen. Daarnaast is een pebble vloer ook eenvoudig in onderhoud.

Pebble wandbekleding

Naast een pebble vloer kunt u ook de natuur in huis halen door voor pebble wandbekleding te gaan. Het is belangrijk om hierbij de juiste type mat te kiezen. Pebbles zijn relatief zwaar waardoor de mat geschikt moet zijn om op de muur geplaatst te worden en om al dat gewicht te dragen. Kies bij voorkeur altijd voor een speciaalzaak om er zeker van te zijn dat u de juiste ondermat kiest. Bij een speciaalzaak kan de mat voor uw pebbles ook vaak eenvoudig voor u op maat gemaakt worden.

Onderhoud van pebbles

Pebbles zijn eenvoudig in onderhoud. Het is altijd aan te raden om pebbles te laten impregneren voordat deze in een vochtige ruimte, zoals een badkamer, worden geplaatst. Zo zorgt u er namelijk voor dat ze vuil en vocht afstoten. Gebruik ook nooit bijtende stoffen, zoals chloor of antikalkmiddelen. Milde schoonmaakmiddelen, zoals groene zeep, zijn voldoende voor pebbles.

Gerenommeerd advies

Wilt u buiten naar binnen halen met een mooie, natuurlijke pebble vloer- of wandbekleding? Raadpleeg dan altijd een expert voor professioneel en gerenommeerd advies. Hij of zij kan u altijd vertellen wat de beste pebbles zijn voor uw interieur. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Stel uw vragen gerust via ons contactformulier.