Maak het gezellig in Venlo met een nieuwe haard

Maak het gezellig in Venlo met een nieuwe haard
Er gaat niets boven de warmte en het comfort van een open haard of kachel in uw huis op een koude winterdag. Maar met al die verschillende types die op de markt verkrijgbaar zijn, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke voor u geschikt is. In deze blogpost vergelijken we haarden, gashaarden, houtkachels, pelletkachels en elektrische kachels. We kijken naar de aanschafkosten, de gebruikskosten en de invloed van elke haard op het milieu. Zo kunt u een weloverwogen beslissing maken welk type kachel het beste is voor uw huis in Venlo!

De keuze is reuze

Er zijn veel verschillende soorten haarden om uit te kiezen. Hier zijn de meest voorkomende:

Open haard:

Een open haard is een geweldige optie als u uw huis op natuurlijke wijze wilt verwarmen. Nadeel is wel dat het duur kan zijn om hem te installeren en te gebruiken. U heeft immers een schoorsteen nodig. Een ander nadeel is dat een open haard schadelijke emissies produceert die schadelijk zijn voor het milieu.

Houtkachel:

Een houtkachel is in feite een dichte open haard. Hierdoor heeft hij een efficiëntere verbranding, maar is ook het gezellige houtvuur minder goed zichtbaar.

Gashaard:

Een gashaard heeft het voordeel dat hij gemakkelijk te gebruiken is. Eén druk op de knop en hij is aan. Ook is er geen schoorsteen of speciale installatie nodig. Een nadeel is dat het gebruik ervan duur kan zijn. Wel is gas weer relatief schoon met het oog op het milieu.

Pelletkachel:

Een pelletkachel heeft het voordeel dat hij een ruimte zeer efficiënt verwarmt. De pellets zijn ook nog relatief goedkoop. Een nadeel is wel dat u niet de gezelligheid van de dansende vlammen hebt.

Elektrische kachel:

Een elektrische kachel heeft het voordeel dat hij heel gemakkelijk te installeren en te gebruiken is. Nadelen zijn dat u niet de gezelligheid van de vlammen heeft en dat het duur kan zijn in het gebruik, tenzij u zonnepanelen heeft, dan stookt u op dit moment bijna gratis.

Kies de haard die bij uw wensen past

Kortom, al deze soorten kachels hebben hun eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om rekening te houden met de aankoop- en installatiekosten en met de gebruikskosten alvorens een beslissing te nemen. Het milieu is ook een belangrijke overweging. Gas- en elektrische kachels zijn het milieuvriendelijkst, terwijl houtkachels een negatief effect kunnen hebben als ze niet correct worden gebruikt. Pelletkachels zijn een goed compromis tussen efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Welk type haard in Venlo u ook kiest, zorg ervoor dat hij correct wordt geïnstalleerd zodat hij veilig is en u er vele jaren van kunt genieten. Voor vragen of opmerkingen over dit artikel vult u het contactformulier in.