Futon matras op maat | Apeldoorn

futon

Kies voor een futon matras op maat

Het futon matras begint in de westerse wereld steeds populairder te worden. In Japan wordt het al vele, vele jaren gebruikt. En dat heeft zo zijn redenen. Een futon matras biedt de gebruiker namelijk een boel voordelen, al helemaal als je een futon matras op maat laat maken. In dit blog vertellen we je daarom graag meer over waarom je in Apeldoorn voor een futon matras op maat moet gaan.

Voordelen futon matras

Het futon matras in een hokje plaatsen is moeilijk. De meest standaard definitie is dat het een ruw katoen gevuld matras is. Daarmee heb je meteen alle voordelen van katoen: het ademt en het is aangenaam warm. Doordat een futon matras relatief stevig is, is het ook goed voor je rug. Ideaal voor mensen met rugklachten. Tot slot is een futon matras erg flexibel, waardoor je het eenvoudig oprolt en opbergt in bijvoorbeeld een kast. Ideaal voor als je bijvoorbeeld logees bij je thuis in Apeldoorn hebt.

Futon matras op maat

Zoals met bijna alles kun je een futon matras ook op maat laten maken. Het voordeel hiervan is dat je dan alles helemaal naar eigen wens kunt bepalen. Heb je een lengte van bijna twee meter? Dan is een regulier formaat matras al snel te klein. Een futon op maat laat je dan snel en eenvoudig lang genoeg maken in Apeldoorn. Wil je een extra breed matras zodat jij, en eventueel je partner, meer slaapruimte hebben? Ook dat is geen probleem. Daarnaast kun je zelf ook de dikte en de materialen bepalen. Ideaal toch?

Futon matras luchten en kloppen

Het futon matras is oorspronkelijk ontworpen voor gebruik op een tatami vloer om na gebruik opgeborgen te worden. Ga je straks voor een futon op maat in Apeldoorn? Dan moet je het matras regelmatig kloppen en laten luchten. Zo voorkom je dat de vulling samengepakt raakt. Je doet dit eenvoudig met een mattenklopper of een echte traditionele futon tataki.

Meer inspiratie

Je leest het: een futon matras op maat heeft veel fijne voordelen voor je woongenot in Apeldoorn. Wil je meer inspiratie voor woonideeën? Lees dan ook snel eens een van onze andere blogs.