Dit moet je weten over de bouwkundige keuring Utrecht

Engineer work together at meeting and planning construction projects on the desk in the office.

Ga je je huis verkopen en heb je daarom een bouwkundige keuring Utrecht nodig? Dan moet je goed op gaan letten. De bouwkundige keuring moet namelijk naar behoren uitgevoerd gaan worden. Daarbij komen er ook altijd kosten kijken. Je zult daarom naar een goede professional moeten kijken. Een van de bedrijven die deze keuring op een goede manier voor jou uitvoert, is Schippers Bouwconsult. Alleen welke stappen worden er allemaal ondernomen? Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg, zodat je binnen een korte tijd de bouwkundige keuring zelf uitgevoerd kunt hebben. 

De bouwkundige keuring in Utrecht rechtsgeldig 

De bouwkundige keuring in Utrecht is een keuring die onmisbaar is bij de verkoop van de woning. Vaak is het namelijk een van de voorwaarden voordat de verkoop definitief gemaakt wordt. Tijdens deze keuring wordt de staat van het huis vastgesteld en worden de mogelijke kosten overzichtelijk op een rij gezet. Het is belangrijk dat de keuring door een professional opgesteld wordt, zodat deze ook rechtsgeldig verklaard kan worden. De uiteindelijke uitkomst geeft daarbij inzicht in alles wat met de woning en de eventuele kosten te maken heeft en kan ervoor zorgen dat jouw vraagprijs goed gaat zijn. 

Niets over het hoofd zien 

Wanneer de bouwkundige keuring in Utrecht wordt uitgevoerd, wordt er niets van de woning overgeslagen. Zowel binnen als buiten zal de specialist gaan kijken wat de staat is. Zo wordt er vaak op zolder begonnen en dan langzaam naar beneden gewerkt. Je zult er dus wel enige tijd voor uit moeten trekken. Je moet als verkoper namelijk aanwezig zijn bij de keuring, zodat je de professional binnen kan laten en zelf ook al een aantal zaken te zien krijgt. Sommige onderdelen voor onderhoud zullen namelijk niet op gaan vallen als je hier geen verstand van hebt. 

De afspraak inplannen 

Je moet dus altijd een afspraak maken voor een bouwkundige keuring in Utrecht. De afspraak is vaak online te maken, maar je kunt ook telefonisch aan de slag gaan. Er worden een aantal dagen en tijdstippen genoemd en jij zorgt dat je er een uitzoekt. De professional verschijnt dan op de aangegeven dag bij jouw huis en zal samen met jou of alleen een rondje lopen. Hier kunnen al een aantal dingen vermeld worden, maar de uiteindelijke resultaten worden opgesteld in een rapport van Schippers Bouwconsult. De staat inclusief de te maken kosten staan dan overzichtelijk bij elkaar. 

Het opgestelde rapport bekijken 

Het rapport naar aanleiding van de bouwkundige keuring in Utrecht komt vaak de dag erna al binnen. Je ziet dan het onderhoud dat direct uitgevoerd moet worden na de verkoop, maar ook wat er op de langere termijn bij het huis komt kijken. Dit wordt altijd in aparte secties vermeld. Ook zal de professional aangeven hoeveel dit gemiddeld gaat kosten. Het zou ook kunnen zijn dat er nog een berekening gemaakt wordt op het gebied van isolatie en vernieuwingen. Op de lange termijn kan er immers nog veel gedaan worden aan het verbeteren van energielabels.