De voordelen van lichtkoepels in huis

Licht-koepels.be

De lichtkoepel is helemaal terug van weggeweest. Vroeger was het heel normaal om ergens in de woning een lichtkoepel te hebben. Tegenwoordig zie je ze echter veel minder, maar ze maken een comeback dankzij websites zoals Licht-koepels.be. Daar kun je allerlei soorten lichtkoepels kopen. Ze zijn ook vaak veel moderner en hebben meer functies dan bijvoorbeeld in de jaren 70. Dat scheelt natuurlijk ook een hoop gedoe.

Licht-koepels.be

De vorm van de koepel

Allereerst verschillen de lichtkoepels als het aankomt op de vorm. Dat wil zeggen: zijn ze vierkant of rond? Beide vormen zien we nog altijd geregeld en zagen we vroeger ook. Welke vorm je wil, hangt onder andere af van je smaak. Het is namelijk wel zo dat een ronde vorm een wat zachtere uitstraling heeft en dat een vierkante vorm wat moderner en strakker staat. Ook hangt het af wat voor dak de koepel in geplaatst wordt uiteraard want niet elke vorm past er zomaar in. 

Het ‘glas’

Het glas in een lichtkoepel is vaak niet eens van glas. Het is gemaakt van kunststof. Dat betekent echter dat je er veel kanten mee op kunt. Sommige versies zijn mat en kun je dus niet doorheen kijken. Er komt dan uiteraard wel licht doorheen. Dat is immers waar de koepel voor bedoeld is. De koepels waar je doorheen kunt kijken zijn ook heel mooi en kunnen dienen als dakraam. Ze hebben echter ook een nadeel. Je kunt er namelijk allerlei vuil op zien liggen en dat is geen pretje.