3 tips om meteen de goede verfkleur te kiezen

muurverf

Altijd tevreden met de kleur die u uitzoekt

Uw muren zijn de basis van uw interieur. De juiste kleur maakt daarom het verschil! En door ze opnieuw te schilderen in een andere kleur, is uw huis direct weer up-to-date. Dat is zo gedaan. Maar u wilt natuurlijk wel graag dat deze kleur ook net zo mooi uitpakt als u voor ogen had. Daar bestaan gelukkig handige tips voor en u vindt ze in dit blog!

Tip 1: Kies voor een standaard kleur of een seizoenskleur

Door te kiezen voor mengverf kunt u in principe iedere kleur verf laten mengen. Het nadeel is wel dat de kleur in de praktijk vaak net iets afwijkt van het kleurkaartje. Heel vervelend, wanneer u juist die ene tint groen uit 43 andere tinten groen hebt uitgekozen. Standaardkleuren muurverf komen altijd beter overeen met de realiteit en zijn daarom een veiligere keuze. Daarnaast zijn er altijd seizoenskleuren, voor wanneer u net iets anders wilt. Ook deze komen beter overeen met de werkelijkheid.

Tip 2: Proefstukje op de muur

Ook wanneer de kleur exact overeenkomt met wat u dacht te kopen, kan dit in de praktijk tegenvallen. Dit komt doordat het licht thuis anders is dan in de winkel. Het is goed mogelijk dat de kleur er zelfs op verschillende plekken in uw huis anders uitziet. Plak daarom een kleurkaartje van de verfwinkel op de muur waar u wilt gaan schilderen of schilder een proefstuk met behulp van een verftester. Dan ziet u de werkelijke kleur. Bovendien kunt u er zo een aantal dagen naar kijken, waardoor u beter in kunt schatten of dit een kleur is waar u nog jaren tegenaan wilt kijken.

Tip 3: Gebruik een verf app

De meeste verffabrikanten hebben een verf app. Hiermee kunt u op uw smartphone de gewenste kleur in geven en deze zien op de muur, wanneer u uw huis filmt. Zo krijgt u niet alleen een betere indruk van het eindresultaat, maar kunt u ook snel van kleur wisselen en in korte tijd veel kleuren uitproberen!

Kleurcodes maken het vinden van de juiste muurverf makkelijk

De drie tips in dit artikel geven u meer houvast wanneer u een geschikte kleur voor uw muren uit wilt zoeken. Dat maakt het makkelijker om te beslissen en u voorkomt dat u twee keer moet schilderen omdat het resultaat tegenvalt. Heeft u zelf verftips die u wilt delen? Geef ze door via ons contactformulier.